Amerikan psykiatriyhdistyksen ja maailman terveysjärjestö WHO:n kehittämien DSM- ja ICD-diagnoosijärjestelmien puutteet mielenterveysdiagnooseissa ovat olleet tiedossa vuosikymmeniä. Vuonna 2013 maailman suurin mielenterveystutkimuksen laitos, yhdysvaltojen National Institute of Mental Health (NIMH) ilmoitti muuttavansa suuntaansa mielenterveysdiagnostiikan osalta. Se alkaisi ohjata rahoitustaan pois tutkimuksesta, joka pohjautuu perinteiseen, psykiatrian raamatuksikin kutsuttuun DSM-järjestelmään.

What’s Next in Mental Health? -podcastissa Minduun Helena käsittelee mielenterveyden diagnostiikan tulevaisuutta persoonallisuuden neurotieteen tutkija Colin DeYoungin kanssa. DeYoung on psykiatrian diagnostiikan uudistamista ajavan HiTOP-konsortion jäsen (Hierarchical Taxonomy of Psychopathology). Hän on myös DeYoung Personality Lab -tutkimuslaboratorion johtaja ja toimii dosenttina Minnesotan yliopistolla. What’s Next in Mental Health? -podcastin löydät Spotify ja Apple Podcasts -alustoilta. Liittymällä seuraajaksi, huomaat aina uusimmat jaksot mielenterveyden tulevaisuudesta ja keskustelut alan isoista suuntaviivoista.

Kuuntele jakso Spotifyssa

Kuuntele jakso Apple Podcastsissa

Kuuntele myös keskustelun jatko-osa, jossa ColinDeYoung avaa persoonallisuuden neurotieteeseen ja itsesäätelyyn pohjautuvaa teoriaansa psykopatologiasta.