Kantaan liittyminen

Olemme lopettaneet erillisen Kanta-oppaan jakamisen. Käyttöönotto on MinduuPron kautta hyvin nopeaa, helppoa ja myös ilmaista. Ottamalla MinduuPron käyttöön sinun tehtäväksi jää käytännössä vain Sote-ammattikortin hankinta.

Katso myös usein kysytyt kysymykset.

Lue myös: Miten psykoterapeutti liittyy Kantaan käytännössä?

3 syytä liittyä Kantaan

s

1. Täytä viranomaisvaatimukset

THL:n ohjeistuksen mukaan yksityisen terveydenhuollon palvelunantajien tulee liittyä Potilastiedon arkistoon (Kanta) ensi tilassa eikä liittymistä saa tarpeettomasti viivyttää.

~

2. Unohda kassakaapit ja 120 vuoden säilytysaika

Terveydenhuollon toimija on velvollinen säilyttämään potilastiedot 12 vuotta potilaan kuolemasta tai 120 vuotta potilaan syntymästä. Kanta-järjestelmän käyttö riittää arkistoinniksi, jolloin sinun tai perillisten ei tarvitse säilyttää vanhoja potilastietoja.

3. Huolehdi tietosuojasta

Asiakkaat odottavat, että heidän potilastietojaan käsitellään asianmukaisesti ja turvallisesti. Voit nukkua yösi rauhassa tietäen, ettei sinun tarvitse murehtia tietosuoja-asioista.

Kokemuksia liittymisestä

“Hyvä ja lämmin tuki käyttöönoton joka vaiheessa ja ensituntumalta ilmeisen toimiva systeemi. Ennakko-oletuksista poiketen Kantaan liittyminen ei ollutkaan monimutkaista, eikä ainakaan korkeampaa matematiikkaa.”